28/9/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-09-2012


                    Ομοσπονδία  Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων 
                                                     Νομού Ηλείας(Μέλος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε)                                   
                    Tαχ. Διεύθυνση: Αθ. Διάκου 12 Αμαλιάδα, Τ.Κ:27200
                    Τηλ – Fax : 2622022502
                     Emailoebehleias@yahoo.gr
                     Web site:  http://oebehleias.blogspot.com

 Α.Π.: 454                                                                     Αμαλιάδα 28/09/2012


Προς: Μ.Μ.Ε


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Ηλείας μέλος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώνει τα σωματεία μέλη της, αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία όταν αυτή το θεωρεί αναγκαίο.
Χτεσινό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο αποτελεί την αφορμή για την ενημέρωση με το παρόν Δελτίο Τύπου των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας αλλά και όλων των πολιτών. Σε άλλη περίπτωση δεν θα το εκδίδαμε γιατί κατά την άποψή μας δεν ήταν αναγκαίο.
Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα δεχόμαστε αιχμές, τόσο εμείς όσο και η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. της οποίας είμαστε ενεργό μέλος, οι οποίες κάθε άλλο παρά την ενότητα των μικρομεσαίων επαγγελματιών της Ηλείας εξυπηρετούν. Εμείς λοιπόν σε όλα αυτά θα απαντήσουμε με έργα και σε καμία περίπτωση με λόγια.
Πρώτα από όλα ναι, τα προβλήματα μας ενώνουν.
Η Ομοσπονδία μας με την με αρ. πρωτ. 451 και ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου 2012 έστειλε Πρόσκληση για κοινή Σύσκεψη την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ν. Ηλείας την Ομοσπονδία Παραγωγικών Τάξεων Ν. Ηλείας (για την οποία δεν γνωρίζουμε αν λειτουργεί) καθώς και μεγάλο αριθμό πρωτοβάθμιων σωματείων Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων που δεν είναι μέλη της. Η σύσκεψη αυτή είχε θέμα και αντικειμενικό σκοπό την καλύτερη διοργάνωση της παρουσίας μας στην κινητοποίηση της 26ης Σεπτεμβρίου. Από τους παραπάνω ανταποκρίθηκαν δύο επαγγελματικά σωματεία και αυτό είναι προς τιμήν τους ήτοι : ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών Έργων Ν. Ηλείας και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ηλείας. Ουδείς έτερος.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής αναφορά στις παθογένειες του συνδικαλιστικού κινήματος και όλοι μας μείναμε σύμφωνοι να δώσουμε τον αγώνα μας για να τις διορθώσουμε με συγκεκριμένες διαδικασίες και φυσικά μέσα από τα όργανα. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε αρωγούς και όχι κριτές, γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Δεν περισσεύει κανένας.
Αν αυτό δεν είναι πρωτοβουλία προς την σωστή κατεύθυνση τότε τι είναι;
Ο χρόνος που είχαμε για να κινηθούμε ήταν λίγος. Δεν τα παρατήσαμε όμως αλλά αγωνιστήκαμε και είχαμε το πολύ καλό αποτέλεσμα που όλοι βιώσαμε.
Ομάδες στελεχών της Ομοσπονδίας μας έδωσαν μάχη με τον χρόνο και την απογοήτευση που κυριαρχεί στους μικρομεσαίους επαγγελματίες σε όλη την Ηλεία.
Αυτό θα το επαναλάβουμε αν χρειαστεί.
Ο συνδικαλισμός με τα όργανά του εκπροσωπεί, ενημερώνει, διεκδικεί ΔΕΝ επιβάλει αλλά ΠΕΙΘΕΙ για την αναγκαιότητα συμμετοχής σε μια κινητοποίηση. Για αυτό τον λόγο καλό είναι να αποφεύγονται κάποιες «κορώνες» που δυναμιτίζουν την ενότητα.
Δεν γνωρίζετε αν έγινε συνάντηση των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, που μπορεί και να έγινε, σε καμιά περίπτωση όμως δεν υπήρξε κοινό κάλεσμα, όπως έχει γίνει στο παρελθόν. Αν το θέλουμε ας εργαστούμε να γίνει στο μέλλον.
Οι καφετέριες και τα καφενεία είναι μέλη κάποιου πρωτοβάθμιου επαγγελματικού σωματείου που δυστυχώς δεν συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Τετάρτης.
Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε να συμμετέχουν σε μελλοντικές κινητοποιήσεις, γιατί πιστεύουμε ότι η κινητοποίηση στις 26-09-2012 ήταν μόνο η αρχή. Το ίδιο ακριβώς πιστεύουμε ότι θα κάνετε και εσείς, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε. Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία τις πράξεις σας προς την σωστή κατεύθυνση.
Τέλος θέλουμε να σας στείλουμε ένα μήνυμα. Κρατήστε «μικρό καλάθι» όσο αφορά τους εκβιασμούς που εξαπολύετε, γιατί κάθε Επαγγελματίας, Βιοτέχνης και Έμπορος, όταν θα πάει στην Εφορία θα είναι μόνος και θα πληρώσει μόνος. Ξέρει λοιπόν αν θα διαμαρτυρηθεί, αν θα κινητοποιηθεί, αν θα απεργήσει, αλλά και τον τρόπο που θα το κάνει. Εσείς εκτελέστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την «αποστολή σας», δηλαδή κάνετε το καθήκον σας που δεν είναι άλλο από τον λόγο για τον οποίο εκλεχτήκατε.
Ελάτε να γίνουμε μια «γροθιά». Τα προβλήματα είναι πολλά και κοινά. Αυτό το θέλουμε ΟΛΟΙ. Αυτό είναι το κέλευσμα της κοινωνίας σήμερα.


Για το Δ.Σ.


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  Βασιλακόπουλος  Γεώργιος                                  Κακοταρίτης   Άγγελος